Dužina trase-31 km
Ukupan uspon-640m
Najniža tačka-137m
Najviša tačka-775m
Kondiciona težina-7/10
Tehnička težina-6/10
Izvori pitke vode-2

Visinski profil
Dragosevac-Veliki Vetren-Dragosevac

Trasa ove vožnje ide kroz živopisne delove masiva planine Juhor. Staza se kreće kroz potpuno nenaseljeno područje. Obraslo gustom bukovom šumom, sa retkim livadama punim divljači, mnoštvom pečuraka i lekovitog bilja.
Početak staze je u selu Dragoševac (do njega se dolazi idući iz Jagodine ka Rekovcu u selu Kolaru se skreće po pokazanom putokazu). Prvi deo staze  u dužini od 3.5 km ide kraj vodotoka reke Crna Grača, makadamski put solidnog kvaliteta. Zatim sledi deonica od 4.4km dosta lošijeg makadamskog puta sa dosta blata i oštećenja. Ostatak do samog grebena Juhora je tzv. nova trasa puta u odličnom stanju. Izlaskom na grebenski put počinje deonica sa najvećim usponom, prvi kilometar je traktorski put sa većim nagibom, a poslednjih 280 metara do samog vrh Juhora (Veliki Vetren 775m) bi trebalo preći pešice, zbog velikog nagiba. U širem reonu vrha Juhora je identifikovano (ali ne još istraženo) keltsko naselje (jedino na teritoriji Srbije).

Pogled na dolinu Morave

Pogled na dolinu Morave

Vrh Juhora (Veliki Vetren 775 m)

Vrh Juhora (Veliki Vetren 775 m)

Detalj na stazi

Detalj na stazi

Od samog vrha Juhora dalje kreće spuštanje do glavnog puta, a zatim lagani uspon od 1.7km do kote Cvetkov grob. Staza dalje prelazi u konstantno spuštanje. Sledeća je stanica stara šumarska kuća Dobra voda, sa (kao što i sam naziv kaže) uređenim izvorom dobre vode i lepim mestom za predah.

Spuštanje se nastavlja glavnim grebenskim putem do odvajanja na raskrsnici Bakarani kladenac-Nikolin kladenac, put dalje nastavlja užim i malo zaraslim šumskim putem. Na 2.9km od raskrsnice se nalazi drugi izvor pijaće vode.

Nakon 1.9km se silazi do vodotoka Gradski potok i tu počinje zahtevniji deo staze, najviše zbog velikih bara u kojima tokom cele godine leži voda i dosta uraslog pua sa različitim rastinjem. Dužina ovog dela puta je oko 1.5km, na njegovom samom kraju a tik pred spajanje početnom stazom na gredenu u gustoj šumi se nalazi Jerinin grad, srednjevekovno utvrđenje sa očuvanim kulama i zidinama. Nakon spajanja prvim delom staze vraćamo se istom putanjom na početnu poziciju.