• Duzina: 29,35 km
  • Ukupan uspon: 1400 m
  • Najniza tacka: 170 m/nv
  • Najvisa tacka: 641 m/nv
  • Kondiciona tezina: 6/10
  • Tehnicka tezina: 4/10
  • Broj izvora: 2 

Visinski profil
Filtrirano2 (kliknite na link za preuzimanje GPX datoteke)

Krenuli smo od slavisine kafane (275 m/nv) markiranom stazom „Vrsacke Transferzale“ koja nas vodi do KT-2 brda Vrsacka kule (399 m/nv).
Dalje nastavljamo preko brda Turska glava (402 m/nv) do odmaralista Crvni krst, odakle nas staza vodi pored odmaralista 13. maj na KT-3 Djakov vrh (449 m/nv).
Sa vrha se spustamo stazom do Grncarevog izvora. Tu mozete dopuniti rezerve vode za pice. Stazom nastavljamo do KT-4 Planinarski dom.
Napustamo stazu transferzale i krecemo se markiranom stazom koja nas vodi juznim putem ispod Lisicijih vrhova, nailazimo na Jovanov potok.
Napustamo markiranu stazu i krecemo uzbrdo sumskom ne markiranom stazom na KT-5 Lisiciju GLavu (590 m/nv) na vrhu pravimo pauzu 15 minuta i uzivamo u pogledu.
Sa Lisicije Glave spustamo se markiranom stazom „Vrsacke Trasferzale“ krecemo se ka KT-6 Manastir Malo Srediste (202 m/nv). Staza izlazi iz sume i krivuda proplankom Orlovo brdo,
sa kojeg se vidi masiv Gudurickog vrha a u pozadini se pruza pogled na Lisiciju Glavu. Sa Orglovog brda se vidi selo Malo Srediste a u daljini Veliko Srediste i Gudurica.
Markiranom stazom prolazimo pored sumskog potocica gde se mozete umiti i osveziti ali nije preporucljivo piti vodu.
Ulazimo u selo Malo Srediste i dolazimo do KT-6 Manastir Malo Srediste (202 m/nv) u kome se nalazi drugi izvor na kome mozete dopuniti rezerve vode za pice.
Silazimo do potoka Susurej koji je ujedno i najniza tacka treka (170 m/nv), odatle krecemo grebenom na uspon KT-7 Guduricki vrh (641 m/nv) koji je najvisa tacka treka i ujedno najvisi vrh Vojvodine.
Na vrhu pravimo zasluzenu pauzu za rucak. Uzivamo u pogledu sa osmatracnice koja se nalazi na samom vrhu.

Silazimo sa vrha na poljanu prevoj Kulmeamare markiranim putem koji ide ka Kamenarici. Skrecemo desno kod usamljenog bora uskom stazicom koja nas vodi na predivan proplanak Belo brdo,
koje se nalazi iznad sela Malo Srediste. Staza nas dalje vodi u selo Malo Srediste odakle opet penjemo na KT-5 Lisiciju Glavu (590 m/nv).
Spustamo se i nastavljamo putem do nase pocetne tacke parkinga slavisine kafane (275 m/nv).