Dužina trase – 22,6 km

Ukupni uspon – 1263 m

Najniža tačka – 1023 m

Najviša tačka –1904 m

Kondiciona težina – 7/10

Tehnička težina – 7/10

Polazak sa autobuske stanice Rožaje. Blag uspon dobrim makadamom do vrela Ibra, gde se možete napiti hladne izvorske vode.

Sledi povratak blago nizbrdo do skretanja za Bandžov.

Odavde, put se od dobrog tucanika pretvara u krupan tucanik i uspon prelazi sa blagog na oštar.

Na ulasku u selo, sa desne strane puta se nalazi planinarski dom. Tu možete rasteretiti bicikl, ili ga ostaviti, pošto je sledeći deo treka na momente nemoguće preći biciklom.

Na raskrsnici u selu treba skrenuti levo. Put je delom vododerina, a delom služi za izvlačenje trupaca. Deonicom od 1 km (15,7-16,7 km na treku) vožnja je izuzetno teška, gotovo nemoguća ne toliko zbog velikog nagiba (preko 25% povremeno), već zbog razlokanog puta i kamenja veličine dinje.

Nakon te najteže deonice, šuma se proređuje i izbija se na proplanke pod samom liticom najvišeg dela planine. Odavde je vožnja ponovo pesma.

Na kraju putića nalazi se planinarski dom Grope, pored koga ima odličan izvor, kao i klupice gde se možete odmoriti i uživati u pogledu.

Za noćenje u ovom planinarskom domu morate se najaviti domaćinima, dok je za dom u Bandžovu dovoljno da se javite prvim komšijama koji imaju ključ. Osim u slučaju kiše, preporučujem šator.